ᴥ The Prince Man Diary !!
Disclaimer.



Diary About Links


Hai I'am Sidek Fadhil or my nickname cidek . I'am 16 year old . Stay at Perak . Nice to meet you !

MusicBox.

Cody Simpson
Summer Shade 

Status :D

Win the Debate ! Happy ? Of Course La !XD

Contact Me !.

Phone : 017-4384934
E-mail : c_deq97@yahoo.com

Credits.

The template by Mrs Yaya.
Full template Transformation by Cidek

Powered by Blogger.com.


Buddyz Forever After.

Keep Contact.




Self-esteem ! ♥


Assalamulaikum . Muahh ! kiss skit :-* Haha ! .
Adakah anda tahu apakah itu self-esteem ? Tidak ! . Tak mengapa . Meh ak terangkan skit . Self-esteem ni dalam bahase orang poteh . bahase melayu nye , Harga diri . Ape yang menyebabkan ak bincangkan pasal hal ni ? Actually tdi waktu Bahase Inggris , teacher ak bgi Assignment . Dalam assignment tu ade article tentang Self-esteem . Apabile ak bace article tu , segale yg tertulis kat article tu memang ade kene mengene dengan dilema yg ak hadapi tahun ni . 


macam gambar kat atas , memang ye ak menghadapi low self-esteem . That really hurt ! . 
Pernah anda rase ? Kalo ye , kita sahabat ! Haha . kalo dikot kan article ni symptomps nye :

" they tend to be critical of one self
 memang betul , ak memang suke kritik diri sendiri . then sebab tu la ak ni ade penyakit low self-esteem ni . 

"they are unable to make decision"
lagi sekali , article ni memang betul . ak memang susah nak buat keputusan . sebab ak takut untuk menerima cacat cela daripade keputusan ak . 

"have an excessive desire to please everyone , even if it mean making me unhappy "
maksudnya , dye ak buat orang ketawe walaupun dye rase tak seronok . Ak lebih suke tengok org happy dari ak , ak memag tk boleh tengok orang lain susah . ak nk je tolong . tapi nak buat macam mane kalo dah org lain tk hargai , simpan je la dlam hati .


rasenya jdi kucing lgi best dari jadi manusie . Haaa !  Ni Semua dugaan Allah SWT .

kbai . Assalamulaikum ! 

The Conjuring !! (◟ᅇ)◜



Assalamulaikum (:

Asal nak cari ttg cara memartabatkan filem melayu . da terpesong plak . bebalik pade tjuk . Anda tau ape tu The Conjuring ? It's a movie . Pep ! bukan cerite biase , horror kot . tpi best . Ak caye ? tengok la sendiri . Ingat ! jgn tengok sorang sorang and waktu malam . Haha ! lek la .

Tapi ak bangge tengok cerite ni . Sebab ? Tengok la pengarah dia . Kenape dengan pengarah dia ?
Weh ! pengarah dea orang Malaysia okey , tk bangga ka ?
Nama dea James Wan . Orang cina . Umor 33 tahun , tk silap . Tk silap nak buad filem ni je dah telan 20 milion USD . Makaii , kaye nye . Haha ! 

The Debate Judgement Day ! ♥


 Assalamulaikum
And a very gud night to all the honest judgest and all the silent reader . Astarfirullahhalazim . terbawak-bawak pulak pak cik script deabate tdi >,< . Firstly , ak nk ucap thanx , trimas , khamsamida dan laen2 kpd most Great Teacher , Nor Amimah binti Shuib tu gamba kat bawah yg pakai bju biru tu ( actually hijau tpi Edit punye pasal ) Membantu kami dalam pertandingan ni , walaupun pertandingan ni kecik bgi org lain , tpi bgi kami ianya suatu yg sangat besar n bermakna . thanx a lot kat teacher sbb byak mmbantu dalam membetul kan ayat mat salih tetonggeng kami ni jdi ayat yg betui . 


Beside that tk lupe kat krew ThetaVanger kite Datin Dalila , Prof Cheng Man , Cikgu Lyene . dan lain-lain budax kelas 4 theta sbb bagi sokongan kat kiteorang , ( kalo korang perasan kertas yg Lyne pegang tu ade tetulis ( Umi , Cidek , Mama , FIGHTING !!) ade lgi yg lain , ( Sidek jgn nervous ) dan so on .

antare spanduk2 tu ni mmg ak tegelak " Sidek Tradisionally " ( sebab ? waktu debate tu ak nk sebut tradisional . last2 ayat laen yg keluo . ) 

And tk lupe jugak kat mereka , cikgu2 praktikal Cikgu Nasrullah , Cikgu Elina ( EL je fames skit ) , Cikgu Wani n cikgu2 yg lain . Ni smue Cikgu Nasrullah punye pasal . sbb dea smue cikgu praktikal mai tengok debate ni . but that was Awesoomme ! XD thank you cikgu2 sekalian . ( ayat indon . Haha ) .

Last person , ak khas kan perenggan ni utk dia , Teacher Raja Zamila . teacher ni merupakan salah seorang penaik semangat ak untuk debate ni . dia tulang belakang ak selain dari teacher Amimah . Dgn mengunakan Formulanye isi peluru sebelum beperang . isi point sbelum bedebat . Awesome ! ♥ thanx a lot teacher for the moral support . 

SIOP [ Story In One Post ] ᶞ


Assalamualaikum diary . * mcm la hg bole jawab blik . huhu 

Ada nampak tajuk atas tu . Ape ? tk nampak ? Mengikut amalan patik tuan hamba tidak lama lagi di dunia ini . Haha JK ( Just Kidding ) . Maksud Title kat atas ialah aku rangkum sekali smue stori mori dri Hari Raye Sampai la sekarang . 

Hari Raya Aidilfitri
boleh la aku simpul kan yang raye tahun ni dikate happy . banyak la tempat yg di travel . Maklum la ade kerete ! XD . By the begining of the holiday , ayah ak balik sini ( Perak ) , sebab membawe utusan dripde tok n tok wan ak untuk bawak balik ak . nak tau kenapa ? sebab ak lelaki ak kena tolong depa . By the way. akak ak mesti la kene ikot . Maklumla tk boleh terpisah . lgi pun senang dia ada lesen . bole jadi driver ak . Haha . Back to da stori, nak tau apa perutusan depa ? taaadaaa ! Pi kemas omah tok ak . Haha ! rase tersekse ka ? takk , tpi rasa dihargai pulak . Sebab ? Yela , bergune jugak la ak kat sane . Mcm keje ak buad dri vakum lantai , buang sawang , cuci toilet , kemas dapur , cat rumah , beli barang , errr banyak derr -_-' .
Tpi tk pe , tu smue iklas dri hati ak * puihh , ni semua pooyoo !.  Yang pelik nye Raya tahun ni , malam raya tu kami ( ak , akak ak , ayah ak ) pi berambat balik Padang Rengas ambik mak dgn my little sister pi pulak Bidor sbb nk raye kat sana . Dri penang ke Padang Rengas ( drive ) ak bawak . Speed ? 140 Km/H la . Gua tk main la speed 70 , 80 , 90 Km/H . tau sebab apa ak boleh pecut selaju tu ? sebab Mak ak tk ada . Huu , tu kau mak ak de sepanajang 98 Km tu penuh dgn ceramah by Ustazah Norlida Bidin . Kalah ustaz Kazim Elias . Hoho. kami ( whole famli ak ) sampai kat sana ( Bidor ) dalam pukui 12.30 am mcm tu la . sampai kat sana . ak pun tekejut . Maklum la da 6 taun kot tk silap , tk tk balik kat sane . Sebab ? Opah dgn tok ak da Pergi Dulu . ( Mohon jase baik sedekah al-fatihah kat tok n opah ak ) . Kat sane , mak adak , ( pak andak tk de sbb keje ) dan ank2nye . Ank2nye pun ade yg tk dtg . Maklum la org duk KL  keje manjang . yg  tk de tu Wanita Besi - Akak Lyn ( BodyGuard u Alls ) , Abang Macha - Naim ( tk sbb ape panggil macha ? muke dia ade mcm hindustan2 skit , maybe waktu mak anda mengandung kan dye , telobih tgk hindustan kot . Hahah Yg ade kat sane , Abg Adi , ( kalo da kelam kabot sangat panggil Pak Cik ja , dia pun nk kawin da hujung taun ni . Abg Hunker a.k.a shukri , Alia besar ( ape ? pelik ? kenape name dye ade besar ? sebb name dye same dgn adik ak . Name dye Noralia . Nama adik ak Alia . so nk senang pggil , sorang ambik Alia besar sorang ambik Alia Kecik . Deal kan ? ) dan ank buah ak . Danial n Dania . deaorang sangat comel walaupun jalan berjengket .
Dalam lebih kurang satu jam lepas tu Pak Ude ak dtg dgn  Family dye . ak tekejut tgk ank dea dri akak nye ke adik nye . semua begaye . maklum la pengaruh mak depa la .Semua ade muke artis , Akak nye Muke mcm Ainan Tasnim , ( merah tu )
adik nye mcm Amar Asyraf  ( jgn tgk yg blkg tu , marka dia )

pagi tu dlm 1.15 am mcm tula lepas deorang duduk kejap , ijat (org dlm gambr ak panggil angah ) tu ajak lepak kat kedai mamak tepi highway . Semua sepakat . Sampai warung mamak tu , mule-mule order air dulu , pastu mule la nk berHuHa-HuHa , LoLaLoLa Chikebum Chikebum . Haha . lepas berHuHa-HuHa , LoLaLoLa Chikebum Chikebum kat kedai mamak tu , abg macha video call , pak cik ak ni buad abg macha sorang ni sked hati . Haha . tu la org laen cuti dia keje . Lepas tu , si angah ni pulak pi bukak citer cinte . dan sepanjang due jam tu cerite pasal cinte je . dri pak cik ak cerite pasal future wife dye , angah cerite ttg marka dia , kak shasha cerite ttg balak dia , akak ak cerite ttg bf dia , dan ak hnya duk diam . Wyeh ! ak sorang je ke yg tk de Gf kat dunia ni . err . 
habis bercerite , tengok jam da pukul 3.30 am . Dlam hti ku berbisik " Woi hampa tk mau balik ka ? esk da nk raya tau dak ? tau la hampa ada marka berka , kayu balak " 


Bersambung ~ ( knpe ? woi , ak banyak keje nk buad , harap Pham )